• Antwerpen
  • In de mist op de Maas
  • Regensburg
  • Oss

Tijdens de nacht uit bed gehaald

Bij een groot gezamelijke inzet van de RWS en WP met gebruik van de boten RPA10, RPA2 en P4 in de Maashaven, zijn na een klacht door een onbekende bewoner van de Maashavenkade, de overtreders van de debetreffende schepen om 01:00 uur van hun bed getild, en hebben allen een bekeuring gekregen, maar konden gewoon blijven liggen, waarom dat dan midden in de nacht moet is mij een raadsel.

20150122 maashaven

Resultaat van dit met meer als 15 man inzet is dat van 01:00 tot 04:00 er behoorlijk wat geluidsoverlast was van mensen en motoren van de boten van de overheidsdienst.


De aggregaten met CC2 motoren, waarbij een meting aan de wal is gedaan met als resultaat 47 decibel, zijn de verdere nacht blijven draaien, er is ook geen verplichting geweest tot stoppen, was ook niet mogelijk geweest, alles, zelfs de verwarming heeft stroom nodig. wij hebben nog geprobeerd aan te lsuiten, waren wel aangemeld bij Walstroom, maar deze aanbieder blijkt te zijn veranderd in Parkline en bij deze waren we nog niet aangemeld.

De geladen schepen lagen op afroep of omdat ze geladen zijn en de verplichte nachtrust volgens de vaartijdenwet moet worden nageleefd, dus maar tijdelijk.

Maar deze handelswijze van de havendienst blijkt uit een artikel in de Schuttevaer meer regel als uitzondering te zijn.

Schuttevaer: Doe nou eens even normaal

Get more Joomla!® Templates and Joomla!® Forms From Crosstec